perjantai 19. maaliskuuta 2010

Villiä Rucolaa lisukkeeksi lasissa

Viime viikonlopulla osallistuin saunailtaan, johon piti viedä jotain herkkuja syötäväksi. Salaatti-, patonki+levite ym. -hyvät perusruokailtavat ideat olivat jo menneet, joten jotain uutta piti keksiä. Kanalle tein jogurtti-valkosipuli marinaadin (joka olisi luultavasti maistunut paremmalle grillikanassa kuin kuivassa uunikanassa...) JA rucolapestoa. Se toimi hyvin osaltaan pelastavana kuivan kanan kanssa. Ohje löytyi "Mitä tänään syötäisiin"-ruokaohje lehtisestä.

Rucolapesto
(4 annosta)

1 ruukku Pirkka rucolaa
30 g (1 dl) Pirkka Parhaat parmesaania
1/2 dl Pirkka auringonkukansiemeniä
1/2 dl Pirkka Parhaat ekstra neitsytoliiviöljyä, Italia
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
(1 tl sitruunan raastettua kuorta)

Paloittele rucolaa hieman (voit käyttää myös varret). Raasta parmesaani.

Paahda auringonkukansiemenet kuivassa pannussa. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä.

Mittaa ainekset, valkosipulia lukuunottamatta, tehosekoittimeen ja soseuta. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Lisää lopuksi valkosipuli (ja halutessasi sitruunankuori).

Tarjoa pastakastikkeena, kokeile myös leivän levitteenä tai kala- ja broileriruokienkanssa.

Kirpputorilöytö-lasiastia (yksi monesta..) tositoimissa


1 kommentti:

kanhan kirjoitti...

Rucolapesto on siaraan hyvää. Oon kerran maistanu. Pitänee testata toi sun resepti!!! Tai laittaa isäntä testaamaan :D