keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Vanhoja tekeleitä, kesämuisteloita

Kylmän ja kolean maaliskuun aluksi ajattelin muistuttaa itseäni lämpimästä kesästä katsastamalla vanhoja valokuvia. Päätin aloittaa viime juhannuksesta. Sieltä eteeni tuli askartelemani kantoviitta/poncho jota todellakin joutui käyttämään JUHANNUKSENA ja vielä vaikka lapsella oli välikausihaalari yllä! Uskomatonta! Ei paljon lämmitä nämä juhannuskuvat!

Tuulinen juhannusItseasiassa tuon "kantoponchon" tarina on että se aluksi oli itsetehty pelkkä-poncho. Ja koska juhannuksena oli niin himskatin kylmä, leikkasin selkäpuolelle aukon lapsen päälle ja volá, siitä tuli kanto-ponco. Fleece on siitä hyvä materiaali ettei siitä tarvitse kaikkia reunoja ommella. Se kun ei purkaannu ja näyttää ihan kohtalaisen siistiltä.

Viime kesänä tehtiin myös 3 henkisenä perheenä ihan ensimmäinen ulkomaanmatka. Sitä varten tämän äitylin oli ruvettava ompelupuuhiin, koska kestovaippoja oli vain n 2 päivän tarpeisiin ja osa jo muutenkin liian pieniä. Ja kun meillä kestoillaan, kestoillaan meillä myös matkoilla. Ni.

Vauhtipylly esittelee PUL-taskuvaippaa Pöllö-kuosilla

Uusia vaippoja syntyi 5-6kpl. PUL-taskuja, sisävaippoja ja yhdet villahousut. Niillä mentiin muutaman päivän Tukholman matka ja hienosti selvittiin. Vaikka perheen kantamuksista vastannut vähän pyörittelikin silmiään "2 ylimääräisestä kassista vaipoille!" :D

Ja kun vaippa aiheeseen päästiin, on tässä viime kesänä (ja osa edelleen) käytössä olleita vaippoja.
Osa itsetehtyjä, osa saatuja-tehtyjä ja osa ostettuja.
Ja Ruskovillan villiksetkin ovat päässet kuvaan (etualalla).

2 kommenttia:

sari kirjoitti...

me ollaan kaytetty matkoilla joilla ei pesta pyykkia paperisia sisavaippoja normaalien kestokuorien sisalla. kiva kun ne voi heittaa roskiin, ja viela kivempi kun ne maatuvat kun kerran niissa ei ole yhtaan muovia. en tieda mista naita saisi suomesta, mutta naita meilla on kaytetty:
http://www.gdiapers.com

nyt toivon etta seuraavalla reissulla oltaisiin jo ilman vaippoaj (tai ainakin ihan vaan parilla vaipalla!)

Kikka3 kirjoitti...

Kuulostaapa hauskoilta! Täällä suomessa oli (tai on ehkä edelleenkin) markkinoilla "maatuvia vaippoja" mutta luin niistä tutkimuksen että niistä oikeasti on vain joku 45% maatuvaa materiaalia! Ihan huijausta...
Pidetään nuo gdiapersit mielessä jos maailmalle aiotaan ;)

Peukkuja pottaralliin! :)