tiistai 31. elokuuta 2010

riipputuoliin uutta väriä


Ostin kesälomamatkalta riipputuolin. Olen aina haaveillut sellaisesta, mutta usein on hinta tullut vastaan. Tämä valioyksilö oli erään liikkeen oven suussa alekorissa ja maksoin siitä 19€.
Väri vaan ei oikein ollut sopiva. En ole sinisen ystävä mutta tuo merellinen matkailu sai minut kuitenkin uskomaan että sen saa johonkin sisustukseen sopimaan tai sitten värjään sen.

No nyt kuukauden päivät olen sitä katsellut työhuoneen nurkassa ja todennut että värjättävä on.
Itsellä ei ole mitään kokemusta värjäämisestä ja siksi turvauduin helpon oloiseen Prisma-hyllyn Nitor-tekstiiliväriin. Ostin paketin Mocca-sävyä.
Kotona vasta mietin mitä köysi-tuoli mahdollisesti painaisi, mutten malttanut kuitenkaan odottaa että olisin saanut paristot, joilla olisi saanut vaa'an toimimaan, jolla taas olisi saanut härvelin punnittua, jonka jälkeen mahdollisesti olisi pitänyt juosta kauppaan ostamaan lisää väriä.
Ei. Ei mun hermoilla. Kun jotain meinaa ni se on tapahduttava heti.

Kastelin tuolin. Laitoin koneeseen ja päälle avatut väripatruunat. Sitten luinkin ohjeesta jostain tekstiilivärisuolasta?!?! mikä?! En sitten sellaista tajunnut ostaa. No taas malttamaton marssi koneelle googlettamaan ja etsimään neuvoja. Niitä löytyikin kivasti ja lopulta koneeseen kaveriksi kaadettiin reilu 500g (ei edelleen paristoja siinä vaa'assa...) tavallista ruokasuolaa. Oli vielä jotain karkeakiteistä ja rahisikin aikalailla ennen kuin suli veteen koneen käydessä.

Tässä tuloksia. Kuvat ennen ja jälkeen.

ENNEN värjäystä:

Aika sähäkän sininen :/
Sukat suojaavat metalliosia paukuttamasta konetta

ja JÄLKEEN värjäyksen:


No ei siitä kyllä Moccaa saa tekemälläkään. Ei edes lähes ruskeaa. Mutta täytyy sanoa että olen tyytyväinen silti! Väri on kiva tumma mariini, ja on nyt huomattavasti helpompi ripustaa terassille. Ja ehkä talveksi johonkin sisällekin jos löytyy katosta tarpeeksi pitävä parru.
Myös nuo suojasukta saivat uuden sävyn ja niihin se ruskea tarttui. Osittain siniruskeat sukat ovat vielä ihan käyttökelpoiset.

Pesin vielä valkaisuaineettomalla pesuaineella nuo toiseen kertaan niin ei ole pelkoa värin lähtemisestä.
Hauska projekti. Valmistui kuin itsestään koneessa. Haastavin osio oli kyllä ehdottomasti noiden köysien takaisin pujottelu puukepukan pieniin reikiin. Puikot, kynät ja hampaat siihen tarvittin :)

Ei kommentteja: