lauantai 28. elokuuta 2010

Kodin ja kasvimaan syksy

Sain serkulta puulavan reunoiksi tarkoitetut laidat. Vihjasi että niistä saa kivan pienen kasvilavan joka heillä jo on täydessä salaatissaan (elettiin kesäkuuta vielä silloin).
No minäpä samanmoista vääntämään ja mies sai määräyksen reunojen käsittelyyn jo samana iltana. On sit nätti kun se on sävysävyyn hiekkalaatikon kanssa :D
Pohjatöihin: kaivamiseen, hiekan ja mullan kärräämiseen meni kuitenkin noin viikko kun sitä yhteistuumin pikkupuutarhurin kanssa askarreltiin.
Lopulta iskettiin siemenet hiekalla höystettyyn multaan ja jäätiin odottamaan.
Elettiin kuuminta helle aikaa ja kasteltavaa riitti.
Ruohosipuli otti heti nokkiinsa ja jäi melko kitukasvuiseksi :(
Kesäkurpita taisi viedä senkin energiat.
Ne kasvoivat oikein aika lailla ja kukkivatkin runsaasti. Joku oli ihmeissään suurista lehdistä. "En tiennytkään että raparperikin kukkii!" (johon minä että "ei, se ei ole raparperi vaan tuo ruskea, kaksilehtinen, maata pitkin lojuva tuossa takanasi on raparperi :/" )
Pieniä kurpitsan alkuja löysin ja ne jo hetkeksi unohdinkin.
Tänään kuitenkin eksyin taas lavalle ja mitä sieltä löytyikään!?! Muutama suorastaan valtava kesäkurpitsa ja monenmonta pienempää jotka saavat vielä jäädä kokokilpaa pitämään.


ruokapöytään ylennetyt kesäkurpitsat
+ yhdet vauhdikkaat varpaat

Kuvausrekvisiittana Ikeasta eilen mukaan tullut (muovi)kukka ja kori,
aikaisemmin ikeasta ostettu,
Afrikan ajoista muistuttava norsutarjotin ja kaadin
sekä kukallinen kirpparilöytö-kannu.


Juuri tuon Ikean retken jälkeen tuli myös kotiin syksyä, kun somistelin kynttilöitä ja siivoilin pois kesätavaroita. Uudet sisustustavarat löysivät lähes kaikki paikkansa jo samana iltana ja keikkatyöviikonloppu alkoikin sopivasti jo valmiiksi väsyneenä eilispäivän ahkeroinnista.
Kyllä Ikea on aina Ikea, vaikka kierrätyshenkinen olenkin. Pienellä rahalla voi saada vaikka kuinka paljon ihanuuksia kotiin ja tässä hetkessä (ja tilassa) en pode huonoa omaatuntoa että näin ruokottomasti ja helposti tuhlailin upouusiin koti-esineisiin :)
Toki suuri osa esim kynttilöistä löytyi jo valmiiksi kotoa ja kaupasta sai vain uusia ideoita niiden käyttöön.


Portaiden alla lipasto on saanut "uusia" kavereita:
Ikkunapuut 100v. vanhat -kirpputorilta 25€
Taalainmaanhevonen -kirpputorilta 4€
Keraaminen tuoli -omien kätösten tuotos
Lyhty -ystävältä saatu
KOTI-kirjaimet -Maarianhaminalaisesta kukkakaupasta 1,95€/kpl

Lipasto on muuten BRIOn hoitopöytä, josta vain se pieni lisäosa poistettu.
Näppärä lipasto syvään tilaan mutta muuten melko tilaa vievä kapistus.
Uuden käyttäjän saapuessa en tosin tiedä haluanko luopua eteisen teho-säilöntä yksiköstä...
Niin mukavasti sinne saa kaikki piiloon.
Eikä sisääntuloa yhtään haittaa jos vastassa on esteettisesti kauniimpaakin katseenkiinnitäjää kuin kuraiset saappaat lattialla.

2 kommenttia:

sari kirjoitti...

ihana tuo ikkuna!

ma haaveilin tollasesta meidan yhden makkarin seinalle (siella ei ollut oikeita ikkunoita ollenkaan), mutta en loytanyt mistaan.

miten muuten oot jaksanut toissa+pienen+mahan kanssa?

Kikka3 kirjoitti...

Mä löysin iltatorilta tuon ikkunan ja siitä oli samaan aikaan kaksi muuta kiinnostunutta joten pikakaupat tuli. Sen jälkeen niitä on joka viikko näkynyt enemmän siellä ja muutama tullut ihan vaan niitä myymään!

Hyvin olen jaksellut. Otan ihan reilusti päikkärit V:n kanssa ja lusmuilen sit kotitöissä. Mut kaiken kaikkiaan tosi kivasti on mennyt alun pahaa oloa lukuun ottamatta :) Töissä on kiva käydä virkistymässä ja 5 päivää saa "hyvällä" omatunnolla röhnätä mahan kanssa :D Tosiasiassa toi vipeltäjä pitää niin hyvin vauhtia yllä ettei välillä edes muista koko juttua :)