lauantai 11. joulukuuta 2010

Poncho pontsolle

Maha on kasvanut siihen malliin koko syksyn että talvipakkasten saapuessa ei toppatakkia siihen päälle enää saa venytettyä. Tämä syntyi siis enemmän kuin tarpeeseen ja onkin ollut vakioasusteena jo pari kuukautta.


Lanka: Novitan Crystal
Menekki: 6 kerää ponchoon ja vajaa 1 kerä kaulukseen 
Poncho on koottu kahdesta suorakaiteen muotoisesta palasta jotka ovat noin 90x40cm. Joustinneuletta (2o, 2n) palan alkuun pari kerrosta ja sitten vapaavalintaista kuviointia. Itse pidän palmikoista ja helmineuleesta, joka todella käy selväksi tästäkin tekeleestä... Alemmasta kuvasta näkyy miten palat on yhdistetty. Sitten vaan pomitaan silmukat kaulukseen ja neulotaan sopivan korkuiseksi. Itse jätin kauluksen auki, jotta voi taittaa kauluksen alas kauppakeskuksen lämmössä tai käyttää myöhemmin (mahan poistuttua) esim kantovaatteena eikä mukanamatkaaja tukehdu umpinaisen ponchon alle.
Tarkkanäköinen huomaa palmikko kuviot ovat erilaiset molemmissa paloissa ja harjoittelinkin uutta palmikkoa taka-osaan. Helppohan se oli vaikka aluksi sitä kauan pähkäilin :)

ps. Mahan oletetaan häviävän (tai ainakin vähän pienentyvän) ihan lähi päivinä, joten sanokaa vaan paksuksi. Sitä nimittäin olenkin :D

Ei kommentteja: