lauantai 27. helmikuuta 2010

Hartiahuivi vol2. ?

Tein mummolle syntymäpäivälahjaksi toiveiden mukaisen hartiahuivin.
Koska tieto lahjatoiveesta tuli vähän myöhään tällaiselle -ei niin nopealle-kutojalle, oli keksittävä joku ratkaisu. Ja sehän oli "pom pom"-lanka. Hetken tutkittuani huomasin markkinoilla olevan Novitan lisäksi muitakin pallura-lankoja ja tutkimusmatkalla paikalliseen lankamekkaan päädyin Katian Big Snow Lux:iin.


Lanka: Big Snow lux
Puikot: 5mm pyöröt
Menekki 400g
ja neulontaan ei montaa iltaa mennyt!

Mummo taisi olla tyytyväinen
<3


Nyt olisikin sitten ongelma.
Samaisen lankamekan synttärialesta löysin vihersekotelman samasta langasta (viimeisen erän 2 viimeistä kerää!!!) enkä tiedä mitä siitä tekisin!? Viimeksi se jäi jotenkin vaivaamaan, kun en heti ostanut ja nyt oli siis pakko. Mutta hartiahuivia siitäkinkö? Se on jo toisaalta tehty ja nähty. Tyynynpäälisiä? Pipo? Kauluri? Kenties matto? No eiköhän taas ideat kypsy kunhan maltan aikani kerää pyöritellä.

Langat löysivät kotiin!

Kauan odotettu lankapaketti tuli!!!
Lankakeriä hypistelemään + suunnittelemaan ->


Ja arvaatte varmaan kuka löysi paikkansa kunhan muutama kerä oli jo hyllyyn hakeutunut.
Katti Karvainen :)



Vähän huonoja kyllä nuo tilaukset kun tulee paljon lankoja. Tuntuu ihan että on melkein pakko aloittaa taas jotain uutta... Varsinkin kun niitä keskeneräisiä löytyy jo, hmm.., no vähintään muutamia...


...ja tässä niistä murto-osa...
Tarkkasilmäinen huomaa myös paketin mukana tulleeseen koukkusettiin kuuluvan No 8. virkkuukoukun :) Vielä kun oppisi virkkaamaan muutakin kuin ketjusilmukoita :D

tiistai 23. helmikuuta 2010

Huovutuskokeiluja

Selvisimme mahataudeista ja muusta nuhakuumeesta, mutta eikös uusi tauti tulla köröttänyt jo vauhdilla. Nimittäin pari päivää sitten iski vakavanpuoleinen huovutuskuume. Muutaman päivän on mielessä pyörinyt nuo vapaalankahuovutukset ja visioinnit tekeleistä ovat työstyneet mielessä vilkkaasti.
Lueskelin nopeasti muutamia vinkkejä viisaampien blogeista ja ryhdyin hommiin.
Tarkoituksena oli tehdä kaksi kokeilua. Toinen langalla ja toinen hahtuvalla.

Huivi-huovutus-kääröt tein yömyöhäisellä ja saivat jäädä koneeseen odottamaan että aamulla startataan muutamien muiden huopujien kanssa pyykkikone. Itselläkään ei meinannut uni tulla kun niin innoissani odotin että mitä sieltä kääröistä tuleekaan! Ihan tuli joulu mieleen! :D

Tällaisista lähdettiin liikkeelle:


Yllä: Vapaalankahuovutus-huivi
Alla: Vapaahahtuvahuovutus-huivi


Ja tällaisiin kääröihin ne sidottiin. Kumpainenkin omaansa.


Ja kuinkas sitten kävikään...
Oranssi (vapaalanka) tuli pesukoneesta avautuneena pakettina, lankasotkumykkyränä :(
Tosin huomasin jo illalla kun paketti oli jo koneessa odottamassa aamun huovutusta että lanka jota käytin ei ollutkaan Novitan huopanen-lankaa vaan Ainoa!!!! En raskinut purkaa, vaikka jo melkein arvasin ettei tuotos onnistu.
Vihreä (Hahtuva) sen sijaan oli pysynyt lähes paketissaan (pitänee tämän partiolaisen harjoitella solmuja vielä tovi etteivät aukea koneessa...) ja hetken kuivahtamisen jälkeen uskaltauduin avaamaan. Jonkun verran oli huopunut lakanasta läpi, joten hankala oli saada huivia irti, mutta ehjänä kuitenkin pysyi ja hieno tuli! :) Rusetit vielä somisteeksi päihin. (Taitaa mennä tämä lahjapakettiin ystävälle, jonka päiville illalla ollaan menossa)






Ihanaa joskus onnistuakin!!!

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Paistaa se aurinko risukasaankin

Niin.
Meillä, kuten monissa muissakin seudun kodeissa on vietetty laskiaista, ystävänpäivää, suvun merkittäviä syntymäpäiviä, -nimipäiviä ja paljon kaivattuja kerhopäiviä VESSASSA!
Ja kylppärissä. Ja pyykkivuoren äärellä. Jo 4 päivää!!!
Muiden juhliessa vietettiin meillä siis Yrjönpäiviä :S

-Sunnuntaina en väsymykseltä jaksanut edes kutimiin tarttua, jolloin tietää tosissaan olevansa sairas!
-Maanantaina jo jaksoin kaivaa puikot esiin.
-Tiistaina ehdin jopa vähän työstääkin. (ja ehkä sain jonkun kauan kaivatun tiskirättiprojektin valmiiksi..)
-Keskiviikko (kuten pitkä aika muistakin päivistä) taas on mennyt pienen potilaan jälkien siivoamiseen ja ruoan ja juoman tuputtamiseen.

Josko tästä taas pikkuhiljaa olisi ylöspäin ponnistettava.

Otsikkoon viitaten on koti kuin hävityksen jäljiltä, mutta silti on ihan pakko hetkeksi istahtaa ikkunan eteen lataamaan akkuja auringossa.
Ja kovasti mielisin myös päästä tuonne ulos nauttimaan siitä auringosta ja raittiista ilmasta ennen kuin viikonlopuksi luvatut paukkupakkaset purevat poskille.




Tuoreet tulppaanit piristää aina mieltä!
<3


Aurinkoisia ja ennen kaikkea terveitä helmikuun päiviä teille!

tiistai 9. helmikuuta 2010

bad hair day...


äänessä: Ihminen

tauolla: Kikka

Blogitauon syy:
Kameran akun tuhjentyminen

Akun tyhjentymisen syy:
Akun laturin karkuretki tiettämättömälle maalle

Blogitauon loppumisen syy:
Laturi löytyi! Akku ladattu!! JEE!!!

Päivän aiheeseen.
Kun joskus laiskottaa, eikä jaksa esim käydä suihkussa (tai siis oikeasti kun tv:stä tulee bridget jonesia eikä sitä malta jättää boxilta katottavaksi), pitää joka tapauksessa seuraavalle päivälle olla plan, miten rasvaletin kanssa pärjää.
Mä keksin tänään aamulla siihen patentti ratkaisun kun pengoin kangaspinosta mieheni vanhoja t-paitoja. Sieltä niitä löytyi vaikka miten monta värivaihtoehtoa ja sopivan löydyttyä etsin vielä sopivan merkin ommeltavaksi lisämausteeksi.


ja tällainen oli tuotos.



ei hassummin ennen aamupalaa ;)

Näppärä sisäpipo, vaikka talvitakki yllä tuossa onkin. Oli vaan niin kiire nassikan nukutuslenkiltä sisälle kuvaamaan ettei ehtinyt takkia riisua :D