tiistai 31. elokuuta 2010

riipputuoliin uutta väriä


Ostin kesälomamatkalta riipputuolin. Olen aina haaveillut sellaisesta, mutta usein on hinta tullut vastaan. Tämä valioyksilö oli erään liikkeen oven suussa alekorissa ja maksoin siitä 19€.
Väri vaan ei oikein ollut sopiva. En ole sinisen ystävä mutta tuo merellinen matkailu sai minut kuitenkin uskomaan että sen saa johonkin sisustukseen sopimaan tai sitten värjään sen.

No nyt kuukauden päivät olen sitä katsellut työhuoneen nurkassa ja todennut että värjättävä on.
Itsellä ei ole mitään kokemusta värjäämisestä ja siksi turvauduin helpon oloiseen Prisma-hyllyn Nitor-tekstiiliväriin. Ostin paketin Mocca-sävyä.
Kotona vasta mietin mitä köysi-tuoli mahdollisesti painaisi, mutten malttanut kuitenkaan odottaa että olisin saanut paristot, joilla olisi saanut vaa'an toimimaan, jolla taas olisi saanut härvelin punnittua, jonka jälkeen mahdollisesti olisi pitänyt juosta kauppaan ostamaan lisää väriä.
Ei. Ei mun hermoilla. Kun jotain meinaa ni se on tapahduttava heti.

Kastelin tuolin. Laitoin koneeseen ja päälle avatut väripatruunat. Sitten luinkin ohjeesta jostain tekstiilivärisuolasta?!?! mikä?! En sitten sellaista tajunnut ostaa. No taas malttamaton marssi koneelle googlettamaan ja etsimään neuvoja. Niitä löytyikin kivasti ja lopulta koneeseen kaveriksi kaadettiin reilu 500g (ei edelleen paristoja siinä vaa'assa...) tavallista ruokasuolaa. Oli vielä jotain karkeakiteistä ja rahisikin aikalailla ennen kuin suli veteen koneen käydessä.

Tässä tuloksia. Kuvat ennen ja jälkeen.

ENNEN värjäystä:

Aika sähäkän sininen :/
Sukat suojaavat metalliosia paukuttamasta konetta





ja JÄLKEEN värjäyksen:


No ei siitä kyllä Moccaa saa tekemälläkään. Ei edes lähes ruskeaa. Mutta täytyy sanoa että olen tyytyväinen silti! Väri on kiva tumma mariini, ja on nyt huomattavasti helpompi ripustaa terassille. Ja ehkä talveksi johonkin sisällekin jos löytyy katosta tarpeeksi pitävä parru.
Myös nuo suojasukta saivat uuden sävyn ja niihin se ruskea tarttui. Osittain siniruskeat sukat ovat vielä ihan käyttökelpoiset.

Pesin vielä valkaisuaineettomalla pesuaineella nuo toiseen kertaan niin ei ole pelkoa värin lähtemisestä.
Hauska projekti. Valmistui kuin itsestään koneessa. Haastavin osio oli kyllä ehdottomasti noiden köysien takaisin pujottelu puukepukan pieniin reikiin. Puikot, kynät ja hampaat siihen tarvittin :)

lauantai 28. elokuuta 2010

Kodin ja kasvimaan syksy

Sain serkulta puulavan reunoiksi tarkoitetut laidat. Vihjasi että niistä saa kivan pienen kasvilavan joka heillä jo on täydessä salaatissaan (elettiin kesäkuuta vielä silloin).
No minäpä samanmoista vääntämään ja mies sai määräyksen reunojen käsittelyyn jo samana iltana. On sit nätti kun se on sävysävyyn hiekkalaatikon kanssa :D
Pohjatöihin: kaivamiseen, hiekan ja mullan kärräämiseen meni kuitenkin noin viikko kun sitä yhteistuumin pikkupuutarhurin kanssa askarreltiin.
Lopulta iskettiin siemenet hiekalla höystettyyn multaan ja jäätiin odottamaan.
Elettiin kuuminta helle aikaa ja kasteltavaa riitti.
Ruohosipuli otti heti nokkiinsa ja jäi melko kitukasvuiseksi :(
Kesäkurpita taisi viedä senkin energiat.
Ne kasvoivat oikein aika lailla ja kukkivatkin runsaasti. Joku oli ihmeissään suurista lehdistä. "En tiennytkään että raparperikin kukkii!" (johon minä että "ei, se ei ole raparperi vaan tuo ruskea, kaksilehtinen, maata pitkin lojuva tuossa takanasi on raparperi :/" )
Pieniä kurpitsan alkuja löysin ja ne jo hetkeksi unohdinkin.
Tänään kuitenkin eksyin taas lavalle ja mitä sieltä löytyikään!?! Muutama suorastaan valtava kesäkurpitsa ja monenmonta pienempää jotka saavat vielä jäädä kokokilpaa pitämään.


ruokapöytään ylennetyt kesäkurpitsat
+ yhdet vauhdikkaat varpaat

Kuvausrekvisiittana Ikeasta eilen mukaan tullut (muovi)kukka ja kori,
aikaisemmin ikeasta ostettu,
Afrikan ajoista muistuttava norsutarjotin ja kaadin
sekä kukallinen kirpparilöytö-kannu.


Juuri tuon Ikean retken jälkeen tuli myös kotiin syksyä, kun somistelin kynttilöitä ja siivoilin pois kesätavaroita. Uudet sisustustavarat löysivät lähes kaikki paikkansa jo samana iltana ja keikkatyöviikonloppu alkoikin sopivasti jo valmiiksi väsyneenä eilispäivän ahkeroinnista.
Kyllä Ikea on aina Ikea, vaikka kierrätyshenkinen olenkin. Pienellä rahalla voi saada vaikka kuinka paljon ihanuuksia kotiin ja tässä hetkessä (ja tilassa) en pode huonoa omaatuntoa että näin ruokottomasti ja helposti tuhlailin upouusiin koti-esineisiin :)
Toki suuri osa esim kynttilöistä löytyi jo valmiiksi kotoa ja kaupasta sai vain uusia ideoita niiden käyttöön.


Portaiden alla lipasto on saanut "uusia" kavereita:
Ikkunapuut 100v. vanhat -kirpputorilta 25€
Taalainmaanhevonen -kirpputorilta 4€
Keraaminen tuoli -omien kätösten tuotos
Lyhty -ystävältä saatu
KOTI-kirjaimet -Maarianhaminalaisesta kukkakaupasta 1,95€/kpl

Lipasto on muuten BRIOn hoitopöytä, josta vain se pieni lisäosa poistettu.
Näppärä lipasto syvään tilaan mutta muuten melko tilaa vievä kapistus.
Uuden käyttäjän saapuessa en tosin tiedä haluanko luopua eteisen teho-säilöntä yksiköstä...
Niin mukavasti sinne saa kaikki piiloon.
Eikä sisääntuloa yhtään haittaa jos vastassa on esteettisesti kauniimpaakin katseenkiinnitäjää kuin kuraiset saappaat lattialla.

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Terveisiä lomalta!


Meillä on lomailtu vähän koko kesä ja oltu töissä vähän koko kesä. Syynä tähän tuo hoitovapaa. Miehen lomasta oli osan töissä ja yhteisen lomailun jälkeen (ja sen aikanakin) olen tehnyt viikonloppukeikkaa omiin töihini. Täytyy sanoa että on melko rankkaa kun perheellä ei ole kuukauteen yhtään yhteistä vapaata. Joka päivä on jompikumpi töissä..
Onneksi ehdittiin toteuttaa talvesta asti suunniteltu viikon mittainen veneretki. Sen voimilla jaksaa taas puurtaa pimeätä syksyä kohti :)

Tässä lomaterveiskuvia venematkalta Ahvenanmaalle:

Maisemaa Korpoströmistä. Siellä vietimme ensimmäisen yön etapin.

Maarianhaminan kalastajamajoja


Tutkimusmatkailua villan syntysijoille


Paluumatkalla pysähdyttiin ihmettelemään meren tyyneyttä. Tämä tyyneys oli kuitenkin juuri sitä -ennen myrsky-laatua ja kohta jo päästiinkin keskelle ukkosmyrskyä joka mantereella oli kuulemma koetellut vielä kovemmin sähkökatkoilla ym.
Pienellä selvittiin siis me :)


Matka oli mukava ja juuri sellainen kuin oli odotuksissa. Muutamia ihania hankintoja tein M.haminasta jotka ansaitsevat ihan oman päivityksensä :) Sieltä kun löytyi lankakaupan ja sisustuskaupan lisäksi ihana kukkakauppa josta sai jokanäköistä tillbehöriä.

Palaillaan piakkoin!
oli sitä blogilomaakin tässä jo tarpeeksi!